7 Nisan 2015 Salı

sardunya çiçegi ile ilgili görsel sonucuAna vatanı Güney Afrika olan Sardunyalar hoş kokulu gür yeşilliği ve Demet demet renkli Çiçekleri ile birçok Çiçek severin en gözde Çiçeği haline gelmiştir. Bakımı ve Çoğaltılması kolay olan sardunyalar ülkemizde hemen hemen her evde ve bahçede görmek mümkündür. Sardunyalar doğru bakıldığı zaman 4 mevsim çiçeği olan bir bitkidir her mevsim açan ve güzelliğini hiç kaybetmeyen bir çiçek türüdür.




                                                         



atatürk çiçegi ile ilgili görsel sonucuAtatürk Çiçeğinin yetiştirilmesi
Sıcaklık: Atatürk Çiçeği, çiçeklenme döneminden önce 15-20 derece, çiçeklenme döneminde 13-16 derece, çiçeklenme döneminden sonra ise 10-12 derece ısıya gereksinim gösterir. Bitki çiçekli iken ısı 13 derecenin altına düşmemelidir. Yüksek oranda (%70-75) nem ister.
Işık: Doğrudan gelen güneş ışığından korunmalıdır. Yaz döneminde aydınlık yarı gölge yerleri seven bitki, yaprakların renklenmesi için eylül ayından itibaren yoğun ışık ister. Kışın çiçeklenme döneminde çok aydınlık yerlerde bulundurulmalıdır.
Saksı Harcı: Hacim olarak 3 kısım turba, 2 kısım yanmış ahır gübresi, 3 kısım yaprak çürüntüsü, 2 kısım tınlı toprak, 3 kısım kum ve 2 kısım perlitin karışımı ile elde edilen harç da kullanılabilir.
Üretim Tekniği: Üretimin gerçekleştirileceği ortamın sıcaklığı 18-21 derece olmalıdır.
Bitkinin üretimi çelik ile yapılır. Çelikleri genç sürgünlerden 7,5-10 cm. uzunluğunda olmak üzere tepe çeliği tarzında ve Nisan - Mayıs aylarında alınır. Ancak bu çeliklerden yetişen bitkiler yıl sonunda 15-20 cm. uzunlukta olurlar. Eğer daha bodur bitkiler isteniyorsa çelikler Ağustos ayında alınmalıdır. Alınan çelikler, özsuyun akmaması için odun kömürü tozuna batırılarak, hacim olarak eşit miktarlarda turba ve kum karışımına dikilirler.




gelincikçiçegi ile ilgili görsel sonucuDiğer İsimleri : Aşotu, Angülü, Gelingülü, Gelinotu, Papaver rhoeas, Papaveraceae

Botanik Bilgi : Gelincikgiller familyasındandır. Mayıs-Ağustos ayları arasında, kırmızı renkli çiçekler açan, 20-30 cm boyunda bir veya bâzen çok senelik otsu ve beyaz sütlü bir bitki.
Buğday tarlalarında, ekilmemiş yerlerde çok rastlanır. Gövdeleri dik ve tüylüdür.Yapraklan derin, girintili ve asimetrik biçimlidir, ilkbahardan başlayıp yaz boyunca açan ve parlak kırmızı renkli taçyaprakları olan çiçeklerinde, bu taçyapraklarının altında kara leke bulunur. Çiçekler dalların uçlarında bulunur. Çanak yaprakları çiçek açma esnâsında dökülür. Çiçekleri de çabuk dökülür. Meyveleri sarımsı esmer renkli olup, deliklidir ve bu deliklerden tohumlar saçılır. 

Bilinen Bileşimi : Potasyum nitrat, mecociannin, müsilaj, rhoeadin, narkotolin, protopin, kodein, berberin, haşhaş ve readin asidi, reagenin, az miktarda morfin, zamk, şeker.




Papatya; Mayıs ve Ağustos ayları arasında çiçek açan, 20-50 cm boyunda, güzel kokulu bir yıllık otsu bitkidir.

Yol kenarı, boş alanlarda papatyalara oldukça çok rastlanır. Papatyaların yaprakları parçalı ve tüysüzdür. Çiçekler dalların ucunda küçük başcıklar (kapitulum) halinde bulunurlar.

Papatya başcıklarının orta kısmında bulunan çiçekler tüp şeklinde ve sarı renkli hermafrodittir. Kenarlarda ise 15-20 tane dil şeklinde, beyaz renkli dişi çiçekler bulunur.

papatyaçiçegi ile ilgili görsel sonucu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder